Home News Kick-Off Meeting

Kick-Off Meeting

The project's kick-off meeting has been completed successfully on 2010-01-26 & 2010-01-27 in Oldenburg.

Agenda

Kick-off Meeting

OFFIS e.V., Escherweg 2, 26121 Oldenburg, Germany

Tuesday, 26 January 2010

12:30 – 13:00

Welcome Coffee & Snacks

13:00 – 13:15 Welcome to OFFISImpressum und Datenschutz[15 min (OFFIS)]

13:15 – 13:30 Welcome to COMPLEX [15 min (OFFIS)]

13:30 – 14:45 Partner’s IntroductionImpressum und Datenschutz[75 min (All)]

5 minutes (strictly) for each partner, personal introduction and role in the project only.

14:45 – 15:00

Coffee Break

15:00 – 16:15 The COMPLEX Description of WorkImpressum und Datenschutz[75 min (OFFIS)]

  • Goals and expected results
  • Work Packages and responsibilities
  • Roles
  • Timetable and milestones
  • Deliverables
  • Measures of Success
  • Potential risks and bottlenecks
  • Open questions/points, miscellaneousImpressum und Datenschutz

16:15 – 16:30

Coffee Break

16:30 – 17:30 The COMPLEX Work Packages [60 min (OFFIS, WPLs)]

  • Technical WP Introduction (WP1 – WP4) [10 minutes for each WPImpressum und Datenschutz(ST-I, UC, PoliMi, Thales)]
  • WP5: Dissemination & Exploitation [15 minutesImpressum und Datenschutz(OFFIS)]

17:30 – 18:00 General Procedures and Administrative Stuff (WP6)Impressum und Datenschutz[30 min (OFFIS)]

  • Whom to address for what questionsImpressum und Datenschutz
  • Obtaining and submitting deliverables through the COMPLEX websiteImpressum und Datenschutz

19:00 Social Event

19:00: Edit-Ruß Site for Media Art (Katharienstraße 21, Oldenburg)
~ 20:15: Restaurant Tafelfreuden (Alexanderstr. 23, Oldenburg)


Wednesday, 27 January 2010

09:00 – 10:00 Achieving a common framework for platform-based design-space exploration [60 min]

  • The intended framework’s architecture overviewImpressum und Datenschutz[10 min (OFFIS)]
  • MDA Design Entry & available toolsImpressum und Datenschutz[15 min (UC)]
  • Estimation & Model Generation (incl. system simulation) [20 min (OFFIS)]
  • Exploration & Optimisation (M3Explorer)Impressum und Datenschutz[15 min (PoliMi)]

10:00 – 10:15

Coffee Break

Parallel Sessions: Requirements, specification and integration to holistic design environment

(Collecting input for D1.1.1 “Definition of requirements, industrial use-cases and evaluation strategy”)

10:15 – 12:15 Group I: Requirements and use-case definitionImpressum und Datenschutz[120 min]

  • Collect and discuss requirements for the COMPLEX framework Impressum und Datenschutz[10 min each (Thales, GMV, ST)]
  • Perform use-case definition (Application + Embedded Platform):
  • Technical presentation of applications Impressum und Datenschutz[10 min each (Thales, GMV)]
  • Technical presentation of available embedded platforms Impressum und Datenschutz[10 min each (ST)]
  • Definition of evaluation strategy and focus with regard to the frameworkImpressum und Datenschutz[45 min (all)]

10:15 – 12:15 Group II: Tool integration and interface definitionsImpressum und Datenschutz[120 min]

Quick introduction of tools being integrated (including what goes in what comes out, which parameters can be tuned):

  • HiF Suite, Network System SimulatorImpressum und Datenschutz[10 min (EDALab)]
  • cleanC Impressum und Datenschutz[10 min (IMEC)]
  • PowerOpt Impressum und Datenschutz[10 min (CV)]
  • SW Estimation Tool Impressum und Datenschutz[10 min (PoliMi)]
  • Modelling, Characterisation & Optimization of MemoriesImpressum und Datenschutz[10 min (PoliTo)]
  • IP-XACT tool chain Impressum und Datenschutz[10 min (MDS)]
  • Virtual Platform Impressum und Datenschutz[10 min (CoWare)]

What are the evaluation scenarios of the tool provides? [Impressum und Datenschutz5 min each (CV, EDALab, MDS)]

12:15 – 13:30

Lunch & Coffee Break

13:30 – 14:30 Presentation of Results from parallel sessions [60 min]

  • Results of Group I: Requirements and use-case definitionImpressum und Datenschutz[30 min (Thales, ST)]
  • Results of Group II: Tool integration and interface definitionsImpressum und Datenschutz[30 min (OFFIS, MDS)]

14:30 – 15:30 Overview: The upcoming period [60 min (OFFIS)]

  • Milestones and Deliverables
  • Work to be done now
  • Coordination of the upcoming work

15:30 – 16:00 Feedback, Discussion, Miscellaneous [30 min (All)]

16:00

End of the Meeting

Last Updated ( Friday, 28 May 2010 08:23 )  

Newsflash

Successful final review meeting
On Thursday, May 25th, the final COMPLEX review meeting has been held in Brussels.

Read more...
 

Final public deliverables uploaded

All public COMPLEX deliverables are now available in the Deliverables section.

Read more...
 

COMPLEX @ ISCUG'2013 conference
14-15 April, 2013 - Noida, India

Read more...
 

Newsflash RSS Feed

COMPLEX News Feed